Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρεν: H EKT πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη τόνωση

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προσφέρει περισσότερη νομισματική τόνωση μέχρι να υπάρξει βελτίωση στις προοπτικές της οικονομίας και του πληθωρισμού, τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ρεν: H EKT πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη τόνωση

Η επιβράδυνση της ευρωζώνης δεν έχει προσωρινό χαρακτήρα, δήλωσε ο Όλι Ρεν, λέγοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να προσφέρει περισσότερη τόνωση για να εκπληρώσει την εντολή της. 

«Αν θέλουμε πραγματικά να εκπληρώσουμε την εντολή μας, χρειαζόμαστε τώρα περαιτέρω νομισματική τόνωση, μέχρι να υπάρξει βελτίωση στις προοπτικές της οικονομίας και του πληθωρισμού» σημείωσε ο κ. Ρεν, πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικά Θέματα και νυν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ. 

«Δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε την πρόσφατη επιβράδυνση στην ανάπτυξη ως μια σύντομη, προσωρινή κάμψη της οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Ρεν σε συνέντευξή του στην Boersen Zeitung. «Αντιμετωπίζουμε μια μεγαλύτερη περίοδο αδύναμης ανάπτυξης» τόνισε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Ρεν υποστήριξε ότι στα μέτρα της ΕΚΤ μπορεί να περιλαμβάνεται ένας συνδυασμός μείωσης των επιτοκίων, αναθεώρησης της μελλοντικής καθοδήγησης ή μια επανεκκίνηση των αγορών ομολόγων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v