Ριζική αναδιάρθρωση στην Deutsche Bank

Με ίδιους πόρους δηλώνει η Deutsche Bank πως θα χρηματοδοτήσει την ανασυγκρότησή της. Συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές για λειτουργία με δείκτη κεφαλαίου CET1 στο 12,5%.

Ριζική αναδιάρθρωση στην Deutsche Bank

Εναν χρόνο πριν την 150η επέτειο από την ίδρυσή της η Deutsche Bank επιστρέφει στις ρίζες της, την παροχή χρηματοδότησης στις μεγάλες επιχειρήσεις της Γερμανίας, σχολιάζει το Bloomberg αναφερόμενο στα σχέδια ανασυγκρότησης της τράπεζας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Christian Sewing παρουσίασε σήμερα το σχέδιο αναδιοργάνωσης της Deutsche Bank που περιλαμβάνει μείωση του κόστους λειτουργίας, επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων, μείωση προσωπικού και αποχώρηση από συγκεκριμένες δραστηριότητες. Μεταξύ άλλων η τράπεζα θα σταματήσει να δραστηριποιείται στις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές, ενώ σε συμφωνία με τις ρυθμιστικές αρχές θα λειτουργεί με δείκτη κεφαλαίου CET1 στο 12,5%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της, η τράπεζα θα χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους το πρόγραμμα ανασυγκρότησης και δεν θα αναζητήσει επιπλέον κεφάλαια. Η επίπτωση της αναδιοργάνωσης για το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος προσδιορίζεται στα 3 δισ., ενώ επιπλέον επιπτώσεις θα αποτυπωθούν στα προσεχή τρίμηνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v