Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Ετοιμη να δράσει η Fed αν χρειαστεί

Η αβεβαιότητα γύρω από τις εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο επιβαρύνει το outlook της αμερικανικής οικονομίας, υποστήριξε στο Κογκρέσο ο πρόεδρος της Fed.

Πάουελ: Ετοιμη να δράσει η Fed αν χρειαστεί

Οι ανησυχίες για την εμπορική πολιτική και την αδύναμη παγκόσμια οικονομία «συνεχίζουν να επιβαρύνουν τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας», τόνισε σε ομιλία του στο Κογκρέσο ο Τζερόμ Πάουελ, τονίζοντας πως η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να δράσει για να διατηρήσει την δεκαετή οικονομική επέκταση.

«Η διαφαινόμενη πρόοδος στο εμπόριο μετατράπηκε σε περισσότερη αβεβαιότητα και οι επαφές μας από τον επιχειρηματικό και αγροτικό τομέα μετέφεραν έντονες ανησυχίες για τις εξελίξεις στο εμπόριο» υπογράμμισε ο κ. Πάουελ, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις των επιχειρήσεων έχουν επιβραδυνθεί κάπως.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος προειδοποίησε ότι έχει «μετριαστεί» και η συνολικότερη ανάπτυξη, ενώ «υπάρχει ο κίνδυνος ο αδύναμος πληθωρισμός να είναι ακόμα πιο επίμονος από ότι αναμένεται αυτή τη στιγμή» και να μην αποδειχθεί παροδικός όπως έχουν υποστηρίξει πολλάκις αξιωματούχοι της Fed.

Mετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Πάουελ στο Κογκρέσο, η Fed θα δημοσιεύσει τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης της.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση του Ιουνίου, η κεντρική τράπεζα διατήρησε τα επιτόκια στο επίπεδο του 2,25% με 2,5% ενώ έστειλε σήμα ότι είναι έτοιμη να δράσει αν επιδεινωθούν οι συνθήκες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v