Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το ΔΝΤ βλέπει παρατεταμένη αναιμική ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Ανάπτυξη 1,3% το 2019 προβλέπει το ΔΝΤ για την ευρωζώνη. Εκκληση στη Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις. Στηρίζει τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ.

Το ΔΝΤ βλέπει παρατεταμένη αναιμική ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Η οικονομία της ευρωζώνης είναι αντιμέτωπη με αυξανόμενα ρίσκα που απορρέουν από τις εμπορικές εντάσεις, το Brexit και την Ιταλία, ανέφερε την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην ετήσια έκθεση του για την κατάσταση της οικονομίας της ευρωζώνης, τονίζει παράλληλα πως τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει την υποστηρικτική νομισματική πολιτική παραμένουν «ζωτικά», καθώς το μπλοκ είναι αντιμέτωπο με μια «παρατεταμένη περίοδο αναιμικής ανάπτυξης και πληθωρισμού».

Όπως μεταδίδει το Reuters, το ΔΝΤ επισημαίνει ακόμα ότι το ευρώ παραμένει σχετικά υποτιμημένο, παρά την μικρή άνοδο που σημείωσε την περασμένη χρονιά.Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στις χώρες με μεγάλα πλεονάσματα, όπως η Γερμανία και η Ολλανδία, να επενδύσουν περισσότερο για να βοηθήσουν να εξισορροπηθεί η συναλλαγματική ισοτιμία. 

Το Ταμείο προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί στο 1,3% τη φετινή χρονιά από 1,9% το 2018, ενώ αναμένεται να ανακάμψει στο 1,6% το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v