Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε τη συγχώνευση T-Mobile και Sprint

Ανοίγει ο δρόμος στις ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός κολοσσού στην αγορά ασύρματων δικτύων. Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να κάνουν σημαντικές παραχωρήσεις στη Dish για να λάβουν το «πράσινο φως» από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε τη συγχώνευση T-Mobile και Sprint

To υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ενέκρινε την συγχώνευση της T-Mobile και της Sprint, μια συμφωνία την οποία είχε απορρίψει υπό την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα.

Η T-Mobile και η Sprint συμφώνησαν να πουλήσουν στοιχεία ενεργητικού στη Dish Network, ως προϋπόθεση για να προχωρήσει το ντιλ, ανέφερε το υπουργείο δικαιοσύνης.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο πάροχοι έχουν υποσχεθεί να αναπτύξουν ένα δίκτυο 5G το οποίο θα καλύπτει το 97% του πληθυσμού των ΗΠΑ εντός τριετίας και 99% εντός εξαετίας.

«Οι παραχωρήσεις καθιστούν τη Dish μια ανατρεπτική δύναμη στην αγορά του ασύρματου διαδικτύου» δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου Δικαιοσύνης για ζητήματα ανταγωνισμού.

Η είδηση οδήγησε τις δύο μετοχές υψηλότερα, με την T-Mobile να καταγράφει κέρδη 3,6%, ενώ η Sprint πραγματοποιεί άλμα 6,3%.

Η έγκριση από το υπουργείο Δικαιοσύνης οδηγεί την Sprint και τη T-Mobile ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του ντιλ των 26,5 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v