Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Εκλογές ζητάει ο Σαλβίνι

Υπέρ της προκήρυξης νέων εκλογών τάχθηκε ο αρχηγός της Λέγκας Ματέο Σαλβίνι. Είμαστε έτοιμοι, η απάντηση του Ντι Μάιο. Στον Πρόεδρο της χώρας κο Ματαρέλα η απόφαση για διάλυση του κοινοβουλίου.

Ιταλία: Εκλογές ζητάει ο Σαλβίνι

Ο αρχηγός της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν υπάρχει πλέον τρόπος να γεφυρωθούν οι διαφορές στο εσωτερικό του κυβερνητικού συνασπισμού, λέγοντας ότι η μόνη λύση είναι η προκήρυξη εκλογών. 

Σε ανακοίνωση του ο  Σαλβίνι τόνισε πως ξεκαθάρισε στον ιταλό πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε ότι η συμμαχία της Λέγκας με τα Πέντε Αστέρια έχει καταρρεύσει. «Πρέπει να δώσουμε γρήγορα πίσω στους ψηφοφόρους την επιλογή» πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters.

Ανέφερε πως το κοινοβούλιο μπορεί να ξεκινήσει την άλλη εβδομάδα τις αναγκαίες διαδικασίες. 

Άμεση ήταν η απάντηση του Λούιτζι ντι Μάιο, αρχηγού των Πέντε Αστέρων, ο οποίος δήλωσε πως το κόμμα του είναι έτοιμο να λάβει μέρος σε εκλογές. Παράλληλα, διαμήνυσε στον κ. Σαλβίνι ότι θα πληρώσει που έβαλε τη χώρα σε περιπέτειες.

Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις των δύο αντιπροέδρων της ιταλικής κυβέρνησης, ο μόνος ο οποίος μπορεί να αποφασίσει τη διάλυση του κοινοβουλίου είναι ο πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v