Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Δεν είμαι έτοιμος για συμφωνία με Κίνα

Το ισχυρό δολάριο πλήττει την αμερικανική μεταποίηση επανέλαβε την Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ. Κάλεσε τη Fed να μειώσει τα επιτόκια κατά 1 ποσοστιαία μονάδα.

Τραμπ: Δεν είμαι έτοιμος για συμφωνία με Κίνα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε την Παρασκευή τη Fed να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, λέγοντας ότι η οικονομία της χώρας είναι «δεμένη με χειροπέδες» από τη νομισματική πολιτική της Fed. 

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο κ. Τραμπ τόνισε πως το ισχυρό δολάριο πλήττει την αμερικανική μεταποίηση. 

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως οι ΗΠΑ δεν έχουν διακόψει τις συνομιλίες με την Κίνα για το εμπόριο, αλλά δεν τόνισε πως δεν είναι έτοιμος να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με το Πεκίνο. 

«Η Κίνα θέλει να κάνει κάτι, αλλά δεν είμαι έτοιμος να κάνω οτιδήποτε ακόμα. Είκοσι πέντε χρόνια εκμετάλλευσης, δεν είμαι έτοιμος τόσο γρήγορα, οπότε θα δούμε πως θα εξελιχθεί» πρόσθεσε. 

Ο κ. Τραμπ ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα διακόψουν τις συναλλαγές με τη Huawei προς το παρόν, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει αν επιτευχθεί συμφωνία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v