Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ολι Ρεν: Η ΕΚΤ θα εκπλήξει ευχάριστα τους επενδυτές

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει το Σεπτέμβριο νέα μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων "σημαντικές και επαρκείς" αγορές ομολόγων καθώς και μειώσεις στα επιτόκια, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας.

Ολι Ρεν: Η ΕΚΤ θα εκπλήξει ευχάριστα τους επενδυτές

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ανακοινώσει σειρά μέτρων στήριξης που θα υπερβούν τις προσδοκίες των επενδυτών, δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος της τράπεζας Ολι Ρεν, σύμφωνα με τη Wall Street Journal. 

Μιλώντας από το γραφείο του στη Φινλανδία, ο κ. Ρεν είπε ότι λογω της επιβράδυνσης στην οικονομία της ΕΕ η ΕΚΤ θα ανακοινώσει νέα μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων "σημαντικές και επαρκείς" αγορές ομολόγων καθώς και μειώσεις στα επιτόκια. 

"Είναι σημαντικό να ανακοινώσουμε ένα πακέτο μέτρων με μεγάλη επίδραση το Σεπτέμβριο", δήλωσε ο κ. Ρεν που συμμετέχει στο εκτελεστικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.

"Οταν δουλεύεις με τις χρηματαγορές, είναι συχνά καλύτερα να λαμβάνεις περισσότερα παρά λιγότερα μέτρα" δήλωσε ο κ. Ρεν. 

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal για τα επικείμενα νέα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ θορύβησαν τους επενδυτές στη Wall που γύρισε χαμηλότερα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v