Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σολτς: 50 δισ. ευρώ έτοιμη να ρίξει η Γερμανία αν δει τα δύσκολα

Τα σχόλια του υπουργού Οικονομικών έρχονται μετά από τις δηλώσεις της Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα, η οποία ανέφερε ότι δεν βλέπει να χρειάζεται δράση αμέσως, αλλά τόνισε πως η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί, εάν χρειαστεί.

Σολτς: 50 δισ. ευρώ έτοιμη να ρίξει η Γερμανία αν δει τα δύσκολα

Η Γερμανία έχει τη δημοσιονομική δύναμη να αμβλύνει την όποια μελλοντική οικονομική κρίση με «πλήρη ισχύ» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας την Κυριακή, υποδηλώνοντας ότι το Βερολίνο θα μπορούσε να απελευθερώσει περίπου 50 δισ. ευρώ σε πρόσθετες δαπάνες.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch και το Bloomberg, τα σχόλια του Ολαφ Σολτς έρχονται μετά από τις δηλώσεις της Ανγκελα Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα, η οποία ανέφερε επανειλημμένως ότι δεν βλέπει να χρειάζεται δράση αμέσως, αλλά η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί, εάν χρειαστεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΕΠ της Γερμανίας συρρικνώθηκε κατά 0,1% το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός υπεραμύνθηκε της πολιτικής των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών, λέγοντας πως ένα κράτος πρέπει να ζει με βάση τις δυνατότητές του τις περιόδους της οικονομικής ευφορίας, προκειμένου να είναι σε καλή κατάσταση στην περίπτωση μίας ύφεσης.

Σχολιάζοντας τη συρρίκνωση του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο, ο Σολτς την απέδωσε στη μείωση της διεθνούς ζήτησης και στην αβεβαιότητα που προκαλούν οι εμπορικές εντάσεις. «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αβεβαιότητα, περιλαμβανομένης εκείνης που δημιουργεί ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Κίνας» σχολίασε.

Bundesbank: Η γερμανική οικονομία μπορεί να μπαίνει σε ύφεση

Η γερμανική οικονομία θα μπορούσε να συνεχίσει να συρρικνώνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς η βιομηχανική παραγωγή υποχωρεί, σημειώνει η Bundesbank, υποδηλώνοντας ότι η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε ύφεση.

«Η συνολική οικονομική επίδοση θα μπορούσε ξανά να υποχωρήσει ελαφρώς», τονίζει σε μηνιαία έκθεσή της η κεντρική τράπεζα της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v