Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Την παραίτησή του υποβάλλει ο πρωθυπουργός

Ανεύθυνος, οπορτουνιστής, με σοβαρή έλλειψη συνταγματικής κουλτούρας, ο επικεφαλής της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι ακολουθεί προσωπικά και κομματικά συμφέροντα, τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ιταλία: Την παραίτησή του υποβάλλει ο πρωθυπουργός

Τη υποβολή της παραίτησής του σήμερα Τρίτη στον πρόεδρο της Ιταλίας επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στην ομιλία του στο κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της Λέγκα ακολουθεί τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντά του, σημείωσε, χαρακτηρίζοντάς τον ανεύθυνο, οπορτουνιστή, με σοβαρή έλλειψη συνταγματικής κουλτούρας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ξεκίνησε εξηγώντας πώς έφτασαν τα πράγματα στη σημερινή πολιτική κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό, τονίζοντας ότι η απόφαση του επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, για άρση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση «θα έχει συνέπειες».

Η προσπάθεια του Σαλβίνι να επιβάλει εκλογές έχει διαταράξει την εργασία της κυβέρνησης, η οποία απέδιδε, σημείωσε χαρακτηριστικά. Έχει διακόψει τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε ο Κόντε.

Η απόφαση της Λέγκα να ξεκινήσει μία κρίση ήταν «ιδιαίτερα ανεύθυνη», είπε επίσης. Είναι ανεύθυνο να γίνονται εκλογές κάθε χρόνο, είπε καταχειροκροτούμενος από τους γερουσιαστές των Πέντε Αστέρων.

Η κρίση θέτει αναπόφευκτα σε κίνδυνο την κυβερνητική δράση, «η οποία λήγει εδώ», τόνισε ο Κόντε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι ντι Μάιο, έδωσε σήμα για την επικείμενη κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, με μία ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε. Όπως μεταδίδει το Reuters, ανέφερε: «Ο,τι και αν γίνει, ήθελα να σας πω ότι ήταν τιμή μου να συνεργαστούμε σε αυτή την κυβέρνηση».

Η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων σχημάτισαν κυβερνητικό συνασπισμό πριν από 14 μήνες, με τον Κόντε ως ανεξάρτητο πρωθυπουργό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v