Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκληρή στάση Μακρόν έναντι Βρετανίας, Ρωσίας

Δεν υπάρχει δυνατότητα επανένταξης της Ρωσίας στην ομάδα G7 χωρίς επίλυση της ουκρανικής κρίσης, λέει ο Γάλλος πρόεδρος.

Σκληρή στάση Μακρόν έναντι Βρετανίας, Ρωσίας

Αυστηρός απέναντι στη Ρωσία εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πως θα ήταν σφάλμα η επανένταξη της χώρας στην ομάδα G7 χωρίς να έχει προηγηθεί επίλυση του ουκρανικού ζητήματος.

 «Νομίζω πως το να πούμε πως η Ρωσία μπορεί να επιστρέψει χωρίς όρους θα συνιστούσε ένδειξη της αδυναμίας των G7» σχολίασε ο Γάλλος πρόεδρος.

Αναφερόμενος στο Brexit, o Μακρόν δήλωσε πως μια άτακτη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν αποτέλεσμα μόνο των πράξεων του Λονδίνου και όχι του μπλοκ των 27 κρατών-μελών.

Οποιαδήποτε εμπορική συμφωνία μεταξύ Βρετανίας και ΗΠΑ δεν αρκεί για να αμβλύνει τον αντίκτυπο της αποχώρησης από την Ε.Ε., πρόσθεσε. «Μπορεί το κόστος του Brexit να ισοσταθμιστεί με μία συμφωνία με τις ΗΠΑ; Όχι. Ακόμα και αν αποτελούσε στρατηγική επιλογή θα σήμαινε πως η Βρετανία θα ήταν υποτελής στις ΗΠΑ. Δεν νομίζω πως ο Μπόρις Τζόνσον επιθυμεί κάτι τέτοιο. Δεν νομίζω πως ο βρετανικός λαός επιθυμεί κάτι τέτοιο» σχολίασε ο Μακρόν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v