Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Οι Κινέζοι επικοινώνησαν μαζί μας, θέλουν νέες συνομιλίες

Η κινεζική πλευρά τηλεφώνησε την Κυριακή στην αμερικανική διαπραγματευτική ομάδα, για να ξεκινήσουν ξανά οι εμπορικές συζητήσεις, τόνισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, από τη Γαλλία, όπου βρίσκεται για τη G7. «Eίναι μία πολύ θετική εξέλιξη για τον κόσμο», σημείωσε.

Τραμπ: Οι Κινέζοι επικοινώνησαν μαζί μας, θέλουν νέες συνομιλίες

Η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα του στην Ουάσιγκτον την Κυριακή και ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες, όπως είπε ο Ντόναλντ Τραμπ σε δημοσιογράφους και μεταδίδει το Bloomberg.

«Η Κίνα τηλεφώνησε χθες το βράδυ στους κορυφαίους εμπορικούς διαπραγματευτές μας και είπε “ας επιστρέψουμε στο τραπέζι [του διαλόγου]”, οπότε θα επιστρέψουμε και νομίζω ότι θέλουν να κάνουν κάτι. Εχουν πληγεί τόσο σοβαρά, ενώ καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι και έχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για τον κόσμο», είπε από τη Γαλλία, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των Επτά.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα ανακοίνωσε επιπλέον δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα αξίας $75 δισ. την Παρασκευή. Στη συνέχεια, ο Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τις αμερικανικές εταιρείες να βρουν μία «εναλλακτική» όσον αφορά τη λειτουργία τους στην Κίνα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μετά ότι θα αυξήσει τους υπάρχοντες δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας $250 δισ. στο 30% από 25%, την 1η Οκτωβρίου, καθώς και ότι θα επιβάλει φόρους 15% από 10% που είναι σήμερα, σε κινεζικές εισαγωγές αξίας $300 δισ. από την 1η Σεπτεμβρίου.

Κίνα: Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας, εάν προχωρήσουν οι δασμοί

Ετοιμη να κάνει περισσότερα βήματα για να προστατεύσει τα συμφέροντά της δήλωσε ότι είναι η Κίνα, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες κινηθούν προς την ενεργοποίηση των δασμών.

Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας ενημέρωσε τη Δευτέρα, ότι αντιτίθεται σθεναρά στους νέους αμερικανικούς δασμούς, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες πρέπει να λύσουν τα θέματά τους μέσω συνομιλιών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου είπε επίσης ότι ελπίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να επιστρέψουν στο μονοπάτι της λογικής, καθώς και ότι η «αποσύνδεση» δεν θα επιλύσει τα τρέχοντα προβλήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v