Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με 0,3% «έτρεξε» η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το Q2

Η αντίσταση της γαλλικής οικονομίας έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την εξαγωγική γερμανική οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε κατά 0,1% την ίδια περίοδο, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις και η αβεβαιότητα του Brexit είχαν επιπτώσεις.

Με 0,3% «έτρεξε» η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας το Q2

Η γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε με ελαφρώς υψηλότερο ρυθμό από αυτόν που αναμενόταν, το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, καθώς οι δυνατές επιχειρηματικές επενδύσεις βοήθησαν να αντισταθμιστεί η πιο ήπια καταναλωτική δαπάνη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε με 0,3% σε τριμηνιαία βάση, όπως και τους προηγούμενους τρεις μήνες. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα «τρέξει» με 0,2%.

Η σχετική αντίσταση της γαλλικής οικονομίας έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την εξαγωγική γερμανική οικονομία, η οποία συρρικνώθηκε κατά 0,1% την ίδια περίοδο, καθώς οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις και η αβεβαιότητα του Brexit είχαν επιπτώσεις.

Σε ανακοίνωση της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας σημειώνεται ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο από τον Ιούνιο, έναντι προσδοκίας των αναλυτών για άνοδο 0,3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v