Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τις Μπαχάμες χτύπησε ο καταστροφικός τυφώνας Ντόριαν

Οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 355 χλ. την ώρα, ενώ είναι άγνωστη η καταστροφή που προκάλεσε. Προβλέπεται ότι θα κινηθεί επικίνδυνα κοντά στη Φλόριντα τις επόμενες δύο ημέρες. Εντολές για εκκένωση παράκτιων περιοχών σε τρεις Πολιτείες.

Τις Μπαχάμες χτύπησε ο καταστροφικός τυφώνας Ντόριαν

Ο τυφώνας Ντόριαν, ο δεύτερος πιο ισχυρός που έχει καταγραφεί στον Ατλαντικό, χτύπησε τα νησιά Great Abaco και Grand Bahama στις Μπαχάμες, την Κυριακή το βράδυ.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι άνεμοι είχαν ταχύτητα 355 χλ. την ώρα, ενώ είναι άγνωστη η καταστροφή που προκάλεσε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, προβλέπεται ότι θα κινηθεί επικίνδυνα κοντά στη Φλόριντα τις επόμενες δύο ημέρες.

Στις 6:00 σήμερα το πρωί –ώρα Ελλάδος-  ο τυφώνας ήταν περίπου 220 χιλιόμετρα από την ακτή της Φλόριντας, μέρος της οποίας εκκενώθηκε. 

Πιο βόρεια, ο κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας έδωσε εντολή για υποχρεωτική εκκένωση σε τμήματα οκτώ παράκτιων περιοχών, με εφαρμογή από σήμερα το μεσημέρι.

Εντολή εκκένωσης παράκτιων περιοχών δόθηκε και από τον κυβερνήτη της Τζόρτζια.

 Μέχρι και 25 δισ. δολάρια θα μπορούσε να κοστίσει στον στις ασφαλιστικές εταιρείες ο τυφώνας Ντόριαν, που χτύπησε νωρίτερα τις Μπαχάμες, σύμφωνα με τους αναλυτές της UBS.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο κλάδος θα πληρώσει $70 δισ. το 2019 για φυσικές καταστροφές, το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, ο λογαριασμός από τυφώνες, σεισμούς και πυρκαγιές ήταν πάνω από 135 δισ. δολάρια. Πιο ήπια ήταν η κατάσταση το 2018.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v