Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple λανσάρει δικό της «Netflix» με $4,99 τον μήνα

Η Αpple TV + θα είναι διαθέσιμη σε 100 χώρες από τις 1 Νοεμβρίου. Στα $4,99 τον μήνα και η συνδρομητική υπηρεσία gaming. Από $329 η νέα γενιά iPad με οθόνη 10,2 ιντσών. Τα χαρακτηριστικά του iPhone 11.

Η Apple λανσάρει δικό της «Netflix» με $4,99 τον μήνα

Ο κολοσσός των κινητών τηλεφώνων ανακοίνωσε την Τρίτη το λανσάρισμα υπηρεσίας streaming με πρωτότυπο τηλεοπτικό περιεχόμενο με μηνιαία συνδρομή 4,99 δολάρια.

Η υπηρεσία Apple TV + θα είναι διαθέσιμη από τις 1 Νοεμβρίου σε 100 χώρες και η συνδρομή θα καλύπτει όλα τα μέλη της οικογένειας. 

Όπως ανέφερε ο Τιμ Κουκ στην ετήσια εκδήλωση της εταιρείας στο θέατρο Steve Jobs στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, οι πελάτες που αγοράζουν iPhone, iPad ή Mac θα έχουν δωρεάν συνδρομή για ένα έτος.

Παράλληλα, η Apple παρουσίασε την πρώτη συνδρομητική υπηρεσία για βιντεοπαιχνίδια, η οποία θα κοστίζει 4,99 δολάρια τον μήνα και θα προσφέρει αρχικά 100 παιχνίδια. Τα παιχνίδια θα είναι διαθέσιμα στα iPhone, iPod και Mac, αλλά και στην Apple TV.

Εκτός από τις δύο συνδρομητικές υπηρεσίες η Apple παρουσίασε την έβδομη γενιά iPad με οθόνη 10,2 ιντσών με τιμή εκκίνησης τα 329 δολάρια.

Το iPhone 11 θα είναι 50 δολάρια φθηνότερο από το iPhone XR με τιμή εκκίνησης στα 699 δολάρια και θα κυκλοφορεί σε έξι χρώματα: μωβ, πράσινο, κίτρινο, άσπρο, μαύρο και κόκκινο.

Eίναι εξοπλισμένο με οθόνη υγρού κρυστάλλου 6,1 ινστών, ενώ θα διαθέτει σύστημα δύο καμερών στα 12 megapixel.

Στα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνεται η λειτουργία «Night Mode», καθώς και νέες επιλογές επεξεργασίας φωτογραφιών.

Επένδυση 6 δισ. σε νέο τηλεοπτικό περιεχόμενο

Όπως μετέδιδαν οι Financial Times τον περασμένο μήνα, η εταιρεία ρίχνει περισσότερα από $6 δισ. σε σειρές και ταινίες ενόψει της κυκλοφορίας της νέας υπηρεσίας video streaming.

Η κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone προετοιμάζει την είσοδό της στα media εδώ και χρόνια, καθώς το 2017 προχώρησε στην πρόσληψη των Τζέιμι Έρλιχτ και Ζακ Βαν Άμπουργκ, δύο πολύ γνωστών στελεχών της Sony Pictures Television.

Ο αρχικός προϋπολογισμός που τους δόθηκε ήταν $1 δισ. για εκπομπές του πρώτου έτους, ωστόσο το ποσό ανεβαίνει και μέχρι στιγμής έχει φτάσει στα $6 δισ., σύμφωνα με πηγές των FT.

H Αpple έχει δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολαρίων στη σειρά στην οποία θα παίζουν οι Τζένιφερ Άνιστον, Ρις Γουίδερσπουν και Στιβ Καρέλ, με τίτλο The Morning Show.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τα ποσά είναι μεγαλύτερα και από αυτά που δίνονταν για ένα επεισόδιο του Game of Thrones -το οποίο κόστιζε, σύμφωνα με πληροφορίες, $15 εκατ. ανά επεισόδιο στην τελευταία σεζόν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v