Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Στο 1% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Τα ποσοστά της ετήσιας ανόδου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι τα πιο χαμηλά από τον Νοέμβριο του 2016. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν 0,1% υψηλότερος. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειώσει άνοδο 0,2%.

Ευρωζώνη: Στο 1% επιβεβαιώθηκε ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Σταθερός διατηρήθηκε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με την τελική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι τιμές καταναλωτή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ ήταν 1% υψηλότερες τον περασμένο μήνα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό, αμετάβλητες από την ανάγνωση του Ιουλίου και σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις έρευνας του ειδησεογραφικού πρακτορείου.

Σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ήταν 0,1% υψηλότερος. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα σημειώσει άνοδο 0,2%.

Τα ποσοστά της ετήσιας ανόδου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι τα πιο χαμηλά από τον Νοέμβριο του 2016.

Ο δομικός πληθωρισμός, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες κατηγορίες της ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων και τον οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθεί στενά για τις αποφάσεις της, επιβεβαιώθηκε επίσης στο 1,1%, σε ετήσια βάση, αμετάβλητος από το αποτέλεσμα του Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v