Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια

Στη σημερινή της συνεδρίαση η Bank of England διατήρησε τα επιτόκια στο προηγούμενο επίπεδο του 0,75%. Διατηρείται επίσης το επίπεδο αγορών εταιρικών και κρατικών ομολόγων στα 10 δισ. και 435 δισ. στερλίνες αντιστοίχως.

Τράπεζα της Αγγλίας: Αμετάβλητα τα επιτόκια

Αμετάβλητα στο 0,75% διατήρησε η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England - ΒοΕ) τα επιτόκια, στη σημερινή της συνεδρίαση. Η απόφαση είναι σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις των αναλυτών και ήταν ομόφωνη.

Διατηρείται επίσης το επίπεδο αγορών εταιρικών και κρατικών ομολόγων στα 10 δισ. και 435 δισ. στερλίνες αντιστοίχως.

Παράλληλα, το Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής επανέλαβε την προειδοποίησή του ότι η αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση χωρίς συμφωνία θα επιβραδύνει την ανάπτυξη.

«Τα πολιτικά γεγονότα θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω περίοδο βαθιάς ριζωμένης αβεβαιότητας. Οσο περισσότερο επιμείνουν αυτές οι αβεβαιότητες, ιδιαίτερα σε ένα περιβάλλον πιο αδύναμης παγκόσμιας ανάπτυξης, τόσο πιο πιθανό είναι η αύξηση της ζήτησης να παραμείνει χαμηλότερα από τη δυνητική, ενισχύοντας την υπερβολική προσφορά».

«Σε αυτό το σενάριο, οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι πιο περιορισμένες», προσθέτει.

Την ίδια ώρα, η κεντρική τράπεζα μειώνει την πρόβλεψή της για την οικονομική ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο του 2019 στο 0,2% από 0,3% προηγουμένως, ενώ για τον πληθωρισμό προβλέπει ότι θα παραμείνει κάτω από τον στόχο του 2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v