Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Χούτι βλέπουν «επικίνδυνη κλιμάκωση» στην Υεμένη

Ο στρατιωτικός συνασπισμός δυνάμεων, που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πολεμά στην Υεμένη, ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της πόλης Χοντέιντα ενάντια σε «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους», όπως ενημέρωσε.

Οι Χούτι βλέπουν «επικίνδυνη κλιμάκωση» στην Υεμένη

Η οργάνωση των Χούτις της Υεμένης κατηγορούν τον συνασπισμό που βρίσκεται υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας για «επικίνδυνη κλιμάκωση» στο βασικό λιμάνι της Υεμένης, το Χοντέιντα, σύμφωνα με ανάρτηση του εκπροσώπου της στο Twitter την Παρασκευή.

Ο στρατιωτικός συνασπισμός δυνάμεων, που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας πολεμά στην Υεμένη, ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στα βόρεια της πόλης Χοντέιντα ενάντια σε "νόμιμους στρατιωτικούς στόχους", όπως ανέφερε, μια εξέλιξη που μπορεί να κλιμακώσει περαιτέρω τις εντάσεις στην περιοχή, σε συνέχεια των επιθέσεων στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία.

Ο συνασπισμός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε τέσσερις τοποθεσίες "που χρησιμοποιούνταν για να εξαπολύονται επιθέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες απειλούσαν την ναυσιπλοία και το διεθνές εμπόριο στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ και στην νότια Ερυθρά Θάλασσα", τόνισε ο εκπρόσωπος του στρατιωτικού συνασπισμού Τούρκι αλ Μάλικι σε ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος των Χούτι αναφέρει ότι παραβιάζεται η συμφωνία του ΟΗΕ που υπεγράφη στη Σουηδία.

Η συμφωνία αυτή αφορά την εκεχειρία και απομάκρυνση των στρατευμάτων από τη Χοντέιντα, όπου το λιμάνι της πόλης αποτελεί τη βασική δίοδο από την οποία εισέρχονται εισαγωγές και ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη. Η πόλη είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συγκρούσεων πέρυσι όταν ο συνασπισμός προσπάθησε να καταλάβει το λιμάνι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v