Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απογειώθηκαν οι τιμές των πτήσεων λόγω Thomas Cook

Ψάχνοντας εναλλακτικές λύσεις για να πετάξουν προς Ελλάδα, οι Βρετανοί τουρίστες ανακαλύπτουν ότι οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων έχουν... απογειωθεί και πρέπει να πληρώσουν πλέον τρεις φορές περισσότερα.

Απογειώθηκαν οι τιμές των πτήσεων λόγω Thomas Cook

Κατηγορίες κατά των αεροπορικών εταιρειών απευθύνουν οι πελάτες της Thomas Cook, της βρετανικής ταξιδιωτικής επιχείρησης που ανακοίνωσε χρεοκοπία τη Δευτέρα.

Με αρκετές χιλιάδες τουρίστες να αναζητούν πτήσεις για να αντικαταστήσουν τα εισιτήρια που είχαν κλείσει με την αεροπορική της Thomas Cook, το κόστος φαίνεται να έχει… απογειωθεί.

Η Angela Mills, τουρίστρια που ψάχνει πτήση από τη Γλασκώβη προς τη Ρόδο, δήλωσε στο BBC ότι το εισιτήριο την Κυριακή κόστιζε £280, ενώ σήμερα έχει φτάσει στα £1.000!

Οι αναλυτές σημειώνουν ότι οι τιμές αντανακλούν την υψηλή ζήτηση και τις ελάχιστες διαθέσιμες θέσεις.

Οπως σημειώνει η ίδια στο βρετανικό δίκτυο, οι αυξήσεις είναι πολύ υψηλές για τους τουρίστες, οι οποίοι είναι ήδη σε σοκ.

Η κα Mills επρόκειτο να πετάξει από τη Γλασκώβη προς τη Ρόδο την Τετάρτη, με πτήση της Thomas Cook. Όταν όμως έψαξε για εναλλακτικές λύσεις, μετά τη χρεοκοπία της τουριστικής επιχείρησης, η πιο φθηνή πτήση που μπορούσε να βρει ήταν υψηλότερη από £1.000.

Η εταιρεία που της έκλεισε τη διαμονή στο νησί, η Jetline Holidays, της βρήκε τελικά εισιτήριο με επιπλέον £600.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v