Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέο εμπορικό πακέτο και F-35 προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Αγκυρα

Η προφορική προσφορά περιλαμβάνει την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot και χαμηλότερους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, μετέδωσε η Haberturk.

Τουρκικά ΜΜΕ: Νέο εμπορικό πακέτο και F-35 προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Αγκυρα

Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στην Τουρκία David Satterfield προφορικά προσέφερε στην Τουρκία ένα νέο εμπορικό πακέτο και F-35, μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να επικαλούνται συγκεκριμένη πηγή.

Όπως αναμεταδίδει το Bloomberg, η προφορική προσφορά περιλαμβάνει την πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων Patriot και χαμηλότερους δασμούς σε χάλυβα και αλουμίνιο, σύμφωνα με τη Haberturk. Υποστηρίζει επίσης ότι οι ΗΠΑ μπορούν να αποκαλύψουν ένα οικονομικό πακέτο το οποίο θα ωθήσει το διμερές εμπόριο στα 100 δισ. δολάρια από 19 δισ. σήμερα.

Μια γραπτή εκδοχή της πρότασης αναμένεται να σταλεί στην τουρκική κυβέρνηση. Η πρεσβεία των ΗΠΑ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη να σχολιάσει.

Μια τέτοια προσφορά, σχολιάζει το Bloomberg, θα συνιστούσε απομάκρυνση από τις ποινές που πρόσφατα επέβαλε η Ουάσιγκτον στην Αγκυρα. Οι ΗΠΑ εκδίωξαν την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-25 ως τιμωρία για την απόκτηση των S-400, ενώ η τελευταία αναζητά εναλλακτικές για το F-35, γεγονός που τη σπρώχνει περισσότερο προς τη Ρωσία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v