Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WP: Η Πελόζι θα ανακοινώσει την έναρξη έρευνας για παραπομπή Τραμπ

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι άσκησε πιέσεις στον Ουκρανό ομόλογο του για να ενοχοποιήσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

WP: Η Πελόζι θα ανακοινώσει την έναρξη έρευνας για παραπομπή Τραμπ

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, θα ανακοινώσει αργότερα την Τρίτη ότι η Βουλή θα ξεκινήσει επίσημη έρευνα για την παραπομπή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε δίκη, μετέδωσε η Washington Post. 

Η Washington Post επικαλείται ανώνυμες πηγές από το Δημοκρατικό κόμμα.

Oι Δημοκρατικοί αναμένεται να στηρίξουν οποιαδήποτε πρόταση για παραπομπή του Τραμπ στις κατηγορίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος προσπάθησε να πιέσει τον Ουκρανό ομόλογο του να του δώσει στοιχεία κατά του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

Ο Τραμπ έχει αναγνωρίσει πως ανέβαλε τη διάθεση αμερικανικής οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία, αλλά υποστήριξε ότι το έκανε όχι ως μοχλό πίεσης αλλά γιατί ήθελε να αυξήσει η Ευρώπη την οικονομική στήριξη προς τη χώρα.

Την Τρίτη ο Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι ενέκρινε τη δημοσιοποίηση του πλήρους απομαγνητοφωνημένου κειμένου της τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Ουκρανό πρόεδρο.

Πρόσθεσε ότι θα αποδείξει με αυτόν τον τρόπο ότι δεν άσκησε πιέσεις στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι ώστε να διατάξει έρευνα σε βάρος του Μπάιντεν, ενώ κατηγόρησε για άλλη μια φορά τους Δημοκρατικούς ότι επιδίδονται σε «κυνήγι μαγισσών».

Σημειώνεται ότι μια επίσημη διαδικασία παραπομπής του Αμερικανού προέδρου, πέρα από την Βουλή των Αντιπροσώπων, θα πρέπει να εγκριθεί κι από τη Γερουσία, στην οποία οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v