Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η πορεία προς «άνοιγμα» και συνέδριο

Διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έγκριση της νέας Πολιτικής Διακήρυξης και παρουσίασή της από τον Α.Τσίπρα την Κυριακή.

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η πορεία προς «άνοιγμα» και συνέδριο

Η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ (Παρασκευή-Σάββατο) ήταν το βασικό αντικείμενο συζήτησης στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Τα μέλη του οργάνου εστίασαν στη νέα Πολιτική Διακήρυξη που συνέταξε ο Νάσος Ηλιόπουλος, προκειμένου να εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή και να παρουσιασθεί από τον Αλέξη Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής στο Φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η διαδικασία (Πολιτική Διακήρυξη και παρουσίασή της από τον κ.Τσίπρα) θεωρείται η έναρξη της τρίμηνης καμπάνιας για την μαζική εγγραφή νέων μελών. Το διευρυμένο, πια, κόμμα θα προχωρήσει στο «συνέδριο του μετασχηματισμού» στις αρχές του επόμενου έτους, με στόχο τη μετεξέλιξή του σε κόμμα που να εκφράζει τον αριστερό προοδευτικό χώρο, με καταστατικές αλλαγές που θα αφορούν μέχρι και την εκλογή προέδρου από τη βάση.

Όπως έχει ήδη επισημανθεί, η τρίμηνη καμπάνια εγγραφής νέων μελών θα περιλαμβάνει (και) «λαϊκές συνελεύσεις» ανά περιοχή, με βασικούς ομιλητές τον κ.Τσίπρα και κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε και ενημέρωση για τα πολιτικά θέματα επικαιρότητας, όπως οι εξελίξεις περί τη Novartis και το ταξίδι του κ.Μητσοτάκη στην Ν.Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v