Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαγραφή κινεζικών εταιριών από τη Wall Street εξετάζει ο Τραμπ

Η κίνηση αυτή θα εντασσόταν σε μια ευρύτερη προσπάθεια να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρίες, αναφέρουν πηγές του Reuters. Βουτιά για τις μετοχές.

Διαγραφή κινεζικών εταιριών από τη Wall Street εξετάζει ο Τραμπ

Η κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιριών από τα αμερικανικά χρηματιστήρια, δήλωσαν χθες τρεις πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα, κίνηση που ενδέχεται να κλιμακώσει ραγδαία την ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Η κίνηση αυτή θα εντασσόταν σε μια ευρύτερη προσπάθεια να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρίες, είπαν δύο από τις πηγές. Μια από τις πηγές δήλωσε ότι η κίνηση αυτή είναι αποτέλεσμα των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί αμερικανικοί δείκτες σημείωσαν πτώση μετά την είδηση, που έγινε γνωστή μερικές ημέρες πριν από τους εορτασμούς για την 70ή επέτειο της Λαϊκής Δημοκρατίας την 1η Οκτωβρίου. Οι μετοχές της Alibaba έκλεισαν με πτώση 5,15%, της JD.com υποχώρησαν κατά 5,95% και της Baidu κατά 3,67%.

Δεν ήταν σαφές πώς ακριβώς θα μπορούσε να γίνει η διαγραφή αυτή, σημειώνεται στο δημοσίευμα του Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v