Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αίτημα πτώχευσης από την εταιρεία ρούχων Forever 21

Με χαμηλές τιμές και περίπου 800 καταστήματα παγκοσμίως, η εταιρεία που έγινε μεγάλη μόδα κυρίως στους εφήβους, δέχθηκε πλήγμα από τον ισχυρό ανταγωνισμό στο ίντερνετ, αλλά και από την αλλαγή στα γούστα των νέων καταναλωτών.

Αίτημα πτώχευσης από την εταιρεία ρούχων Forever 21

Αίτημα πτώχευσης υπό το άρθρο 11 υπέβαλε η αλυσίδα ρούχων με χαμηλές τιμές Forever 21, που κάποτε ήταν μεγάλη μόδα κυρίως στους εφήβους.

Όπως σημειώνει το MarketWatch, η δημοφιλής επιχείρηση, με έδρα το Λος Αντζελες, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα κλείσει μέχρι και 178 καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης, η εταιρεία λειτουργεί περίπου 800 καταστήματα παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 500 στις ΗΠΑ.

Η Forever 21, που ιδρύθηκε το 1984 μαζί με άλλες αλυσίδες όπως H&M και Zara, είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα επιχείρησης που αναζητά προστασία λόγω χρεοκοπίας, καθώς έχει ενισχυθεί ο ανταγωνισμός από διαδικτυακές εταιρείες.

Είχε μεγάλη απήχηση κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, όταν οι καταναλωτές αναζητούσαν ευκαιρίες.

Ωστόσο, με την πάροδο των ετών, η «γρήγορη μόδα» μαζικής κατανάλωσης (fast fashion) δεν είναι τόσο… μόδα.

Οι νέοι καταναλωτές ενδιαφέρονται περισσότερο για ρούχα φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ προσανατολίζονται σε ιστοσελίδες που έχουν μεταχειρισμένα κομμάτια ή ρούχα προς ενοικίαση.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v