Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H PayPal μπαίνει στην κινεζική αγορά πληρωμών

Μέσω εξαγοράς μιας μικρής τοπικής εταιρείας κατόρθωσε να εισέλθει στην κινεζική αγορά πληρωμών η PayPal, λαμβάνοντας το «πράσινο φως» από τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας.

H PayPal μπαίνει στην κινεζική αγορά πληρωμών

H PayPal θα γίνει η πρώτη ξένη εταιρεία η οποία θα αποκτήσει άδεια πληρωμών στην Κίνα, μετά την αγορά πλειοψηφικού ποσοστού στον κινεζικό όμιλο πληρωμών GoPay.

Η μικρή κινεζική διαδικτυακή εταιρεία πληρωμών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η κεντρική τράπεζα ενέκρινε την εξαγορά ποσοστού 70% από την PayPal.

To ντιλ καθιστά την PayPal την πρώτη ξένη εταιρεία που εισέρχεται στην κινεζική αγορά πληρωμών. Στο πλαίσιο των εμπορικών διαπραγματεύσεων που ξεκίνησε η κυβέρνηση Τραμπ, οι ΗΠΑ έχουν πιέσει την Κίνα να ανοίξει περισσότερο τις αγορές της, ενώ η κεντρική τράπεζα της Κίνας υποσχέθηκε την περασμένη χρονιά «ίση μεταχείριση» των εγχώριων και ξένων ομίλων.

H Visa και η Mastercard είναι μεταξύ των ξένων εταιρειών που συνεχίζουν να περιμένουν να λάβουν άδεια.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της China UnionPay, η οποία έχει ουσιαστικά το μονοπώλιο στις πληρωμές με πιστωτικές κάρτες σε ρενμίνμπι.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η εξαγορά δίνει στην PayPal πρόσβαση στις διάφορες άδειες πληρωμών της GoPay, οι οποίες της επιτρέπουν να προσφέρει διαδικτυακές και διασυνοριακές πληρωμές σε ρενμίνμπι και να εκδίδει χρεωστικές κάρτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v