Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι δημοσιονομικές κρίσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος

Στη δεύτερη θέση έρχονται οι κυβερνοεπιθέσεις και η ανεργία ή η υποαπασχόληση. Τι ανησυχεί τις επιχειρήσεις σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ασία.

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Οι δημοσιονομικές κρίσεις είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος

H πιθανότητα μίας δημοσιονομικής κρίσης είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα επιχειρηματικών ηγετών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, μεγαλύτερος κίνδυνος θεωρούνται οι κυβερνοεπιθέσεις. Στη Βόρεια Ασία η μεγαλύτερη ανησυχία είναι για το περιβάλλον, γεγονός που υπογραμμίζει τις κρίσεις που αφορούν το νερό, ενώ στην Ανατολική Ασία και τον Ειρηνικό, οι ανησυχίες αφορούν τις φυσικές καταστροφές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, συνολικά, τα στελέχη βάζουν τις δημοσιονομικές κρίσεις στην κορυφή της λίστας με τους κινδύνους για τα επόμενα 10 χρόνια. Στη δεύτερη θέση έρχονται οι κυβερνοεπιθέσεις και η ανεργία ή η υποαπασχόληση.

Η έρευνα έγινε σε 12.897 επικεφαλής επιχειρήσεων, από 133 χώρες και αποτελεί μέρος της παγκόσμιας έκθεσης ανταγωνιστικότητας, που δημοσιεύεται πριν από το φόρουμ του Ιανουαρίου, στο Νταβός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v