Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

O Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου δικαιώνει τις ΗΠΑ για την Airbus

Οι ΗΠΑ έλαβαν το «πράσινο φως» από τον Π.Ο.Ε. για την επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά αγαθά $7,5 δισ. Απώλειες 1,3% για τη μετοχή της Airbus.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου δικαιώνει τις ΗΠΑ για την Airbus

Στήριξη στο αίτημα των ΗΠΑ να επιβάλλουν δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά $7,5 δισ. για την υπόθεση της Airbus προσέφερε την Τετάρτη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα νέο μέτωπο στον εμπορικό πόλεμου που έχει ξεσπάσει. 

O Π.Ο.Ε. αναγνώρισε στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ το δικαίωμα να επιβάλλει δασμούς σε ευρωπαϊκά αγαθά για την σύμφωνα με τον οργανισμό παράνομη επιδότηση της Airbus από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Οι ΗΠΑ είχαν καταθέσει ένσταση για πρώτη φορά το 2004 σχετικά με την εξέλιξη των αεροσκαφών A350 και Α380. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο οργανισμός αποφάνθηκε ότι η Airbus «πλήρωσε χαμηλότερο επιτόκιο για το  A350XWB LA/MSF από αυτό που ήταν διαθέσιμο στην αγορά». Έκρινε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε αποτύχει να «λάβει τα κατάλληλα βήματα για να άρει τις δυσμενείς συνέπειες ή να διακόψει την επιδότηση». 

Η απόφαση του Π.Ο.Ε. προσθέτει πως οι ΗΠΑ υπέστησαν σημαντικές απώλειες στις πωλήσεις στην αγορά των αεροσκαφών μεγάλου μεγέθους. 

Η μετοχή της Airbus υποχωρεί 1,3% στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 4 Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v