Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βόρεια Κορέα: Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο των ΗΠΑ

Δεν έχουμε πρόθεση να διεξάγουμε τέτοιες αρρωστημένες διαπραγματεύσεις όπως... συνέβη αυτή τη φορά, προτού οι ΗΠΑ κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την πλήρη απόσυρση της εχθρικής πολιτικής απέναντι μας, τονίζουν πηγές της Πιονγκγιάνγκ.

Βόρεια Κορέα: Η μπάλα είναι πλέον στο γήπεδο των ΗΠΑ

Διακόπηκαν οι συνομιλίες μεταξύ των απεσταλμένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βόρεια Κορέα το Σάββατο, στη Σουηδία.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει αποδεχτεί την πρόσκληση της Σουηδίας να επιστρέψει για περισσότερες συζητήσεις με την Πιονγκγιάνγκ, μέσα σε δύο εβδομάδες.

Από την πλευρά της, η Βόρεια Κορέα δήλωσε ότι η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Ουάσιγκτον, προειδοποιώντας ότι θα περιμένει μόνο μέχρι το τέλος του έτους για να αλλάξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες πορεία.

«Δεν έχουμε πρόθεση να διεξάγουμε τέτοιες αρρωστημένες διαπραγματεύσεις όπως ... συνέβη αυτή τη φορά (στη Σουηδία) προτού οι ΗΠΑ κάνουν ένα σημαντικό βήμα για την πλήρη και μη αναστρέψιμη απόσυρση της εχθρικής πολιτικής απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», ανέφερε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Βόρειας Κορέας KCNA, επικαλούμενο εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών.

Η Βόρεια Κορέα δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει τρόπος με τον οποίο οι ΗΠΑ θα φέρουν εναλλακτικά σχέδια για τις στάσιμες συνομιλίες για τα πυρηνικά, στη συνάντηση που πρότεινε η Σουηδία να γίνει σε δύο εβδομάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v