Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία

Μικρή ομάδα τουρκικών δυνάμεων εισήλθε στη Συρία νωρίς την Τετάρτη, σε δύο σημεία κατά μήκος των συνόρων, σύμφωνα με το Bloomberg, ωστόσο Τούρκοι αξιωματούχοι διαψεύδουν ότι ξεκίνησε η επιχείρηση.

Αντικρουόμενες πληροφορίες για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία

Τα τουρκικά στρατεύματα έχουν περάσει στη βορειοανατολική Συρία για να αναγκάσουν τους Κούρδους μαχητές να απομακρυνθούν από τα σύνορά τους, δήλωσε ένας Τούρκος αξιωματούχος στο Bloomberg την Τετάρτη, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο.

Ωστόσο, το Reuters επικαλείται άλλους Τούρκους αξιωματούχους, που υποστηρίζουν ότι η εισβολή στη Συρία δεν έχει αρχίσει και πως απλώς Τούρκοι στρατιώτες με βαρύ εξοπλισμό αφαίρεσαν ένα τμήμα από μπετόν, του συνοριακού φράχτη.

Ο αξιωματούχος που επικαλείται το Bloomberg, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. 

Μικρή ομάδα τουρκικών δυνάμεων εισήλθε στη Συρία νωρίς την Τετάρτη σε δύο σημεία κατά μήκος των συνόρων, κοντά στις συριακές πόλεις Tal Abyad και Ras al-Ayn, προετοιμάζοντας την ευρύτερη επίθεση, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν υπήρξαν άμεσα σχόλια από τις δυνάμεις που βρίσκονται υπό την ηγεσία των Κούρδων, οι οποίοι δεσμεύτηκαν νωρίτερα σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου από τη βόρεια πόλη Hasake της Συρίας να υπερασπιστούν τον εαυτό τους σε οποιαδήποτε τουρκική επίθεση.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «η ανάπτυξη και οι εργασίες όσον αφορά την επιχείρηση είναι ακόμη υπό εξέλιξη», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση TRT.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v