Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Γλιτώνει την ύφεση παρά τη μικρή πτώση του ΑΕΠ τον Αύγουστο

Η ανάπτυξη «έτρεξε» με ρυθμό 0,3% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Βρετανία: Γλιτώνει την ύφεση παρά τη μικρή πτώση του ΑΕΠ τον Αύγουστο

Σε πορεία αποφυγής της ύφεσης βρίσκεται η βρετανική οικονομία, λίγο πριν την προγραμματισμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Οικονομία, παρά τη μικρή πτώση του ΑΕΠ τον Αύγουστο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ανάπτυξη«έτρεξε» με ρυθμό 0,3% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των οικονομολόγων.

Ωστόσο, μόνο τον Αύγουστο, το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, έναντι προσδοκίας για αμετάβλητο αποτέλεσμα (τον Ιούλιο αναθεωρήθηκε σε +0,4%).

Η βρετανική οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, όταν οι επιχειρήσεις ενίσχυσαν τα αποθέματά τους σε πρώτες ύλες, καθώς πίστευαν ότι θα αποχωρήσουν από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου, όταν και ήταν προγραμματισμένο αρχικά το Brexit.

Δύο συνεχόμενα τρίμηνα συρρίκνωσης θα σήμαιναν ότι η βρετανική οικονομία θα μπει σε ύφεση, αλλά η στατιστική υπηρεσία της χώρας δήλωσε ότι η οικονομία θα έπρεπε να συρρικνωθεί κατά το μεγάλο μέγεθος του 1,5% τον Σεπτέμβριο, για να υλοποιηθεί αυτό το σενάριο. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v