Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της Κίνας

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών πήγε απρόσμενα καλά, «καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Συνάντηση Τραμπ με τον αντιπρόεδρο της Κίνας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει δεκτό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε στις 14:45 [21:45 ώρα Ελλάδας] σήμερα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου προσπαθούν να κλείσουν συμφωνία για να τερματιστεί ο εμπορικός πόλεμος ανάμεσά τους.

Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τραμπ προανήγγειλε νωρίτερα πως θα συναντιόταν με τον Λίου, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της κινεζικής αντιπροσωπείας που διεξάγει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνησή του στην Ουάσινγκτον, αλλά δεν είχε γίνει σαφές πότε ακριβώς.

Αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως ο τρέχων γύρος των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών πήγε απρόσμενα καλά, «καλύτερα από ό,τι αναμενόταν».

Κίνα: Ελπίζει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ για την πρόοδο των συνομιλιών

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε σήμερα την ελπίδα ότι η Κίνα θα μπορέσει να συνεργασθεί με τις ΗΠΑ για την πρόοδο των εμπορικών διαβουλεύσεων, όταν ρωτήθηκε για τις εμπορικές συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τη δήλωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ, στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης.

Κορυφαίοι διαπραγματευτές των ΗΠΑ και της Κίνας ολοκλήρωσαν χθες την πρώτη ημέρα εμπορικών διαβουλεύσεων, μετά από δύο και περισσότερο μήνες, καθώς επιχειρηματικές οργανώσεις εξέφραζαν αισιοδοξία ότι οι δύο πλευρές μπορεί να χαλαρώσουν τον 15μηνο εμπορικό πόλεμο και να αναβάλουν την προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα αύξηση των αμερικανικών δασμών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v