Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε νομοσχέδιο με κυρώσεις κατά Τουρκίας

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει δράσεις για τις αγορές των S-400 από τη Ρωσία και βάζει στο στόχαστρο Τούρκους αξιωματούχους και τον ενεργειακό τομέα της χώρας. Στη λίστα και ο Ερντογάν. Ισχυρή διακομματική στήριξη αναμένει ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ.

ΗΠΑ: Ανακοινώθηκε νομοσχέδιο με κυρώσεις κατά Τουρκίας

Νομοσχέδιο με βαριές κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη Συρία ανακοίνωσε ο Γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ την Πέμπτη, λέγοντας ότι κατέληξε σε διακομματική συμφωνία με τον Δημοκρατικό Κρις Βανχόλεν. 

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο κ. Γκράχαμ παρουσιάζει αναλυτικά το νομοσχέδιο και τις κυρώσεις που περιλαμβάνει για τις αγορές των S-400 από τη Ρωσία και βάζει στο στόχαστρο Τούρκους αξιωματούχους.  

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει κυρώσεις σε αμερικανικά στοιχεία ενεργητικού του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, του αντιπροέδρου και τεσσάρων υπουργών. Παράλληλα, περιλαμβάνει μέτρα κατά του ενεργειακού τομέα της Τουρκίας, την απαγόρευση στρατιωτικής βοήθειας και περιορισμούς στη χορήγηση βίζας.

«Ενώ η κυβέρνηση αρνείται να δράσει κατά της Τουρκίας, αναμένω ισχυρή διακομματική στήριξη» τονίζει ο κ. Γκράχαμ. «Σε μια στιγμή που οι ΗΠΑ πρέπει να μιλήσουν με καθαρή φωνή σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, τούτο το διακομματικό νομοσχέδιο κυρώσεων είναι αυτή η καθαρή φωνή» υπογραμμίζει.

Οπως μάλιστα έγινε γνωστό, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ και ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν θα συνεχίσουν «ολοταχώς» τα σχέδιά τους για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, παρά την επίτευξη μιας συμφωνίας για προσωρινή εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία.

«Οι γερουσιαστές Βαν Χόλεν και Γκρέιαμ συνομίλησαν και συμφώνησαν για την ανάγκη να προχωρήσουν ολοταχώς με το νομοσχέδιό τους», δήλωσε η Μπρίτζετ Φρέι, μια εκπρόσωπος του γερουσιαστή Βαν Χόλεν.

Ένας εκπρόσωπος του Γκρέιαμ επιβεβαίωσε πως οι δύο γερουσιαστές προχωρούν το σχέδιο τους για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας, μεταδίδει το ΑΠΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v