Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά κερδών για την HSBC το 3ο τρίμηνο

Απαράδεκτη χαρακτήρισε την εικόνα ο επικεφαλής του ομίλου και δήλωσε πως θα προχωρήσει σε αλλαγές στο μοντέλο λειτουργίας, ειδικά στην Ευρώπη.

Βουτιά κερδών για την HSBC το 3ο τρίμηνο

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης κατέγραψε μεγάλη πτώση στα κέρδη τρίτου τριμήνου, παρά την ισχυρή απόδοση των δραστηριοτήτων στην Ασία.

Σε ανακοίνωσή της η HSBC σημείωσε ότι τα προ φόρου κέρδη υποχώρησαν κατά 18% σε ετήσια βάση, στα 4,8 δισ. δολάρια στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο. Σε προσαρμοσμένη βάση, μεταδίδει το CNBC, τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 12%, στα 5,3 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη υποχώρηση, της τάξης του 11%, σύμφωνα με το Reuters.

Τα έσοδα του τρίτου τριμήνου ήταν 13,36 δισ. δολάρια, με κάμψη 3%.

Ο Noel Quinn επικεφαλής του ομίλου σημείωσε ότι κάποια τμήματα των δραστηριοτήτων «κράτησαν καλά», ειδικά στην Ασία, σε ένα «απαιτητικό περιβάλλον στο τρίτο τρίμηνο». Τα προ φόρων κέρδη στην Ασία ήταν 4% υψηλότερα.

Σε άλλους τομείς δραστηριότητας, όμως, η απόδοση «είναι απαράδεκτη», σημείωσε ο Quinn, περιλαμβάνοντας σε αυτούς την Ευρώπη. «Τα προηγούμενα σχέδιά μας δεν είναι πλέον αρκετά για να βελτιώσουν την απόδοση σ’ αυτές τις δραστηριότητες, δεδομένου του outlook της αύξησης εσόδων. Γι’ αυτό επιταχύνουμε τα σχέδια αλλαγής μοντέλου και μεταφέρουμε κεφάλαια σε τομείς με περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και υψηλότερης απόδοσης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v