Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Τουρκία προειδοποιεί τους Κούρδους YPG ότι λήγει η διορία

Λήγει η διορία απομάκρυνσης της κουρδικής πολιτοφυλακής από τα τουρκοσυριακά σύνορα, στις 6 το απόγευμα, επαναλαμβάνει ο Τούρκος υπουργός Αμυνας. «Η μάχη κατά της τρομοκρατίας δεν έχει τελειώσει. Γνωρίζουμε ότι δεν θα τελειώσει», προσθέτει.

Η Τουρκία προειδοποιεί τους Κούρδους YPG ότι λήγει η διορία

Η κουρδική πολιτοφυλακή YPG δεν έχει πλήρως απομακρυνθεί από τα σύνορα της βορειοανατολικής Συρίας, από τα οποία η Αγκυρα υποστηρίζει ότι πρέπει να φύγουν, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας, λίγες ώρες πριν λήξει η διορία για την απομάκρυνσή τους.

Όπως μεταδίδει το Reuters, υπό τη συμφωνία που έκλεισαν οι πρόεδροι Τουρκίας και Ρωσίας πριν από μία εβδομάδα, οι συνοριακοί φύλακες της Συρίας και η ρωσική στρατιωτική αστυνομία πρέπει να απομακρύνουν όλες τις δυνάμεις της YPG και τα όπλα τους από ζώνη 30 χλμ νότια των τουρκοσυριακών συνόρων, μέχρι τις 6 το απόγευμα, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος.

Μετά από αυτή τη διορία, οι ρωσικές και οι τουρκικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν κοινές περιπολίες μίας πιο μικρής περιοχής 10 χλμ στη συριακή πλευρά των συνόρων.

Το ντιλ έκλεισαν Πούτιν και Ερντογάν, στο Σότσι, την περασμένη εβδομάδα.

«Φαίνεται ότι η τρομοκρατική οργάνωση YPG παραμένει στην περιοχή της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», σημείωσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ (φωτό), σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sabah. «Η μάχη (κατά της τρομοκρατίας) δεν έχει τελειώσει. Γνωρίζουμε ότι δεν θα τελειώσει», πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v