Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Βρετανία: Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές

Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε από το Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου. Μόλις 20 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση. Εκκρεμεί η έγκριση από τη Βουλή των Λόρδων.

Μ. Βρετανία: Στις 12 Δεκεμβρίου οι πρόωρες εκλογές

Το κοινοβούλιο της Βρετανίας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία απόψε το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Με ψήφους 438 υπέρ η Βουλή των Κοινοτήτων ενέκρινε τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου, όπως ζητούσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μόλις 20 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί τώρα προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

Εν τω μεταξύ, η Βουλή των Κοινοτήτων απέρριψε τροπολογία που κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που ζητά την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, στις 9 Δεκεμβρίου. 

Νωρίτερα την Τρίτη, ο επικεφαλής των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε σε στελέχη του κόμματος σήμερα ότι ο όρος του κόμματος για να στηριχθούν πρόωρες εκλογές έχει εκπληρωθεί και ότι «θα ξεκινήσουμε την πιο φιλόδοξη και ριζοσπαστική» προεκλογική εκστρατεία.

«Συνέχεια δηλώνει ότι είμαστε έτοιμοι για εκλογές και ότι η στήριξή μας εξαρτάται από το να φύγει από το τραπέζι το σενάριο Brexit χωρίς συμφωνία», είπε στα στελέχη της σκιώδους κυβέρνησής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v