Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κομισιόν: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

Ο βασικός δείκτης στις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησε στις 100,8 μονάδες τον Οκτώβριο από 101,9 έναν μήνα νωρίτερα και τις 103,1 τον Αύγουστο. «Προσγειώθηκε» στο πιο χαμηλό σημείο από το 2015.

Κομισιόν: Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

Επιδεινώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη, καθώς η απαισιοδοξία εξαπλώθηκε στον τομέα των υπηρεσιών και τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο βασικός δείκτης για το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες του ευρώ υποχώρησε στις 100,8 μονάδες τον Οκτώβριο από 101,9 έναν μήνα νωρίτερα και τις 103,1 τον Αύγουστο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η πτώση ήταν μεγαλύτερη από την εκτίμηση της αγοράς, που προέβλεπε 101,1 μονάδες. Ο δείκτης προσγειώθηκε στο πιο χαμηλό σημείο από τον Ιανουάριο του 2015.

Το κλίμα στον κλάδο των υπηρεσιών, το οποίο αντιπροσωπεύει τα δύο-τρίτα της οικονομίας της ευρωζώνης, ήταν θετικό τον Σεπτέμβριο παρά τη συνολική απαισιοδοξία. Τον Οκτώβριο ωστόσο υποχώρησε στις 9,0 μονάδες από 9,5 έναν μήνα πριν. Ηταν το πιο χαμηλό σημείο από τον Ιούνιο του 2015.

Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ενισχύθηκε στις -0,19 μονάδες τον Οκτώβριο από -0,23 τον Σεπτέμβριο, έναντι προσδοκίας για περαιτέρω πτώση στο -0,24.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v