Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2019

Στα 263 εκατομμύρια εκατόλιτρα ανήλθε η οινική παραγωγή παγκοσμίως σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Aμπέλου και Οίνου (O.I.V.). Η Γαλλία και η Ιταλία, οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψαν πτώση 15%.

Υποχώρησε η παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2019

Η παγκόσμια παραγωγή κρασιού υποχώρησε περίπου 10% φέτος, καθώς μεγάλοι παραγωγοί όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία δέχθηκαν πλήγμα από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Στην πρώτη του εκτίμηση για τη φετινή οινική παραγωγή, ο Διεθνής Οργανισμός Aμπέλου και Οίνου (O.I.V.) ανακοίνωσε ότι η παγκόσμια παραγωγή ανήλθε στα 263 εκατομμύρια εκατόλιτρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πτώση έφερε την παραγωγή κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων ετών, μετά την ασυνήθιστα μεγάλη παραγωγή του 2018.

Η Γαλλία και η Ιταλία, οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατέγραψαν πτώση 15%, ενώ στην Ισπανία η μείωση ήταν 24%. Και στις τρεις χώρες η παραγωγή ήταν κάτω από τον πενταετή μέσο όρο, ανέφερε o OIV.

H παραγωγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 60% της παγκόσμιας παραγωγής, ήταν 156 εκατομμύρια εκατόλιτρα ή 26,7 εκατομμύρια λιγότερα από πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v