Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρος: Οι ΗΠΑ μπορεί να μην βάλουν δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

Ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου υποστήριξε πως οι συνομιλίες με τις αυτοκινητοβιομηχανίες από την Ευρώπη και την Ασία ήταν πολύ καλές.

Ρος: Οι ΗΠΑ μπορεί να μην βάλουν δασμούς στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα

H κυβέρνηση Τραμπ ίσως να μην χρειαστεί να επιβάλλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων αργότερα αυτόν τον μήνα μετά από «καλές συνομιλίες» που είχε με αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και αλλού, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Γουίλμπουρ Ρος. 

Τον Μάιο ο Λευκός Οίκος συμφώνησε να καθυστερήσει να επιβάλλει νέους δασμούς σε εισαγόμενα οχήματα και εξαρτήματα για έξι μήνες για να υπάρξουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ιαπωνία. Ενώ οι ΗΠΑ κατέληξαν τον περασμένο μήνα σε συμφωνία με την Ιαπωνία η οποία αποτρέπει την επιβολή δασμών, η Ε.Ε. δεν έχει καταλήξει ακόμα σε μια τέτοια συμφωνία με την κυβέρνηση Τραμπ.

«Ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις που έχουμε με εταιρείες για τα σχέδια τους για κεφαλαιακές επενδύσεις θα αποδώσουν καρπούς και δεν θα είναι αναγκαίο να εφαρμόσουμε πλήρως το 232, ίσως να μην αναγκαία και μια μερική εφαρμογή του» σημείωσε ο κ. Ρος στην τηλεόραση του Bloomberg την Κυριακή, αναφερόμενος στην έρευνα υπό το τμήμα 232 του εμπορικού νόμου του 1962. 

«Είχαμε πολύ καλές συνομιλίες με τους Ευρωπαίους φίλος μας, με τους Ιάπωνες φίλους μας, με τους Κορεάτες φίλους μας» πρόσθεσε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v