Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ειδικός διαχειριστής στη βρετανική Mothercare

Οι πωλήσεις της εταιρείας με βρεφικά και παιδικά είδη έχουν δεχθεί πλήγμα από τον έντονο ανταγωνισμό των ομίλων σούπερ μάρκετ αλλά και από τις διαδικτυακές λιανικές εταιρείες, στη βασική της αγορά, τη βρετανική. Πιέσεις έχει δεχθεί και από τα αυξημένα κόστη.

Ειδικός διαχειριστής στη βρετανική Mothercare

Αίτηση για τοποθέτηση διαχειριστών στη ζημιογόνα βρετανική επιχείρησή της καταθέτει η λιανική εταιρεία με βρεφικά και παιδικά προϊόντα Mothercare, βάζοντας σε κίνδυνο εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι πωλήσεις της Mothercare έχουν δεχθεί πλήγμα από τον έντονο ανταγωνισμό των ομίλων σούπερ μάρκετ αλλά και από τις διαδικτυακές λιανικές εταιρείες, στη βασική της αγορά, τη βρετανική. Πιέσεις έχει δεχθεί και από τα αυξημένα κόστη.

Οπως αναφέρει η βρετανική εταιρεία, δεν μπορεί να συνεχίσει να καλύπτει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της βρετανικής θυγατρικής. Οι δραστηριότητες λιανικής στη Βρετανία, που περιλαμβάνουν 79 υποκαταστήματα, δεν μπορούν να επιστρέψουν σε φυσιολογική λειτουργία, σημειώνει. 

Η επιχείρηση ενημέρωσε ότι οι αιτήσεις για τοποθέτηση διαχειριστών στη θυγατρική Mothercare UK Limited και Mothercare Business Services, που παρέχει υπηρεσίες στη Mothercare UK, θα υποβληθούν σε δικαστήριο τη Δευτέρα.

Η Mothercare δήλωσε ότι η επιχείρηση και οι άλλες θυγατρικές της δεν καλύπτονται από την αίτηση και θα είναι ελεύθερες να συνεχίσουν την εμπορική τους δραστηριότητα και την κανονική επιχειρηματική πορεία τους.

Σημειώνεται ότι στην ελληνική αγορά, την αντιπροσώπευση των προϊόντων Mothercare έχει αναλάβει η Κλουκίνας - Λάππας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v