Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενστάσεις από την Ιταλία στη γερμανική πρόταση για την τραπεζική ένωση

Η πρόταση της Γερμανίας για τον περιορισμό της έκθεσης των τραπεζών στα κρατικά ομόλογα μιας συγκεκριμένης χώρας θα δημιουργούσε ανταγωνιστικό μειονέκτημα, τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών.

Ενστάσεις από την Ιταλία στη γερμανική πρόταση για την τραπεζική ένωση

Η Ιταλία αντιτίθεται στην πρόταση της Γερμανίας για περιορισμό της έκθεσης των τραπεζών της ευρωζώνης στα κρατικά ομόλογα και υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει διάλογος για ένα ασφαλές ευρωπαϊκό στοιχείο ενεργητικού, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Ρομπέρτο Γκουαλτέρι. 

Ο κ. Γκουαλτέρι ανέφερε ότι οι περιορισμοί που προτείνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, όσον αφορά τα ομόλογα μιας συγκεκριμένης χώρας που μπορούν να έχουν στην κατοχή τους οι τράπεζες μειώνουν την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών σε σχέση με άλλες τράπεζες. 

«Καλωσορίζω την πρόταση και πολλές πτυχές που αφορούν την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης. Σε κάποιες από τις πτυχές αυτές, συμπεριλαμβανομένης και της μεταχείρισης της έκθεσης σε κρατικά ομόλογα, η θέση μας είναι διαφορετική» σημείωσε ο ίδιος σύμφωνα με το Reuters. 

«Αυτό είναι ένα μέτρο το οποίο θα είχε αρνητικό αντίκτυπο και σε διεθνές επίπεδο» ανέφερε. «Δεν πιστεύουμε ότι αυτή είναι μια συνθήκη η οποία είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και πρέπει να προσανατολιστούμε περισσότερο προς την κατεύθυνση ενός ασφαλούς ευρωπαϊκού στοιχείου ενεργητικού» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v