Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tραμπ: Δεν συμφώνησα να άρω δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

Διαψεύδει ότι υπάρχει συμφωνία για άρση δασμών ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Είχε προηγηθεί παρέμβαση του εμπορικού του συμβούλου, Πέτερ Ναβάρο.

Tραμπ: Δεν συμφώνησα να άρω δασμούς σε κινεζικά προϊόντα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει συμφωνήσει σε άρση των δασμών που έχει επιβάλλει σε κινεζικά προϊόντα, διαψεύδοντας τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι υπήρχε σχετικά συμφωνία των ΗΠΑ με την Κίνα. 

«Η Κίνα θα ήθελε να κάνω κάτι τέτοιο» τόνισε ο ίδιος, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι η Κίνα θέλει να υπογράψει μια εμπορική συμφωνία. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο ίδιος ανέφερε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι θα ήθελε η υπογραφή της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα να γίνει στις ΗΠΑ. 

Την Πέμπτη αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες ανέφεραν ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο έχουν συμφωνήσει να άρουν τους δασμούς που έχουν επιβάλλει εφόσον ολοκληρωθεί η «πρώτη φάση» της εμπορικής συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών όσον αφορά τη συμφωνία Πεκίνου-Ουάσιγκτον για σταδιακή άρση των δασμών, Αμερικανός αξιωματούχος που μίλησε ανώνυμα στο Reuters, επιβεβαίωσε την είδηση.

Ωστόσο, ο εμπορικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Πέτερ Ναβάρο, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι «δεν υπάρχει προς το παρόν συμφωνία για απομάκρυνση των δασμών, ως προϋπόθεση για την πρώτη φάση του ντιλ».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v