Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάουελ: Στον «πάγο» τα επιτόκια αν δεν υπάρξει επιδείνωση της οικονομίας

Σήμα για διατήρηση των επιτοκίων στα σημερινά επίπεδα έστειλε ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, την Τετάρτη.

Πάουελ: Στον «πάγο» τα επιτόκια αν δεν υπάρξει επιδείνωση της οικονομίας

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, διαμήνυσε την Τετάρτη ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα εφόσον δεν υπάρξει σημαντική επιδείνωση της οικονομίας.

«Θεωρούμε ότι η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής θα παραμείνει κατάλληλη εφόσον οι εισερχόμενες πληροφορίες για την οικονομία συνεχίσουν να ευθυγραμμίζονται με τις προβλέψεις για μέτρια οικονομική ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στο συμμετρικό στόχο του 2%» ανέφερε ο κ. Πάουελ σε ομιλία του στο Κογκρέσο.

«Φυσικά, αν προκύψουν εξελίξεις που προκαλέσουν σοβαρή επαναξιολόγηση του outlook, θα απαντήσουμε με κατάλληλο τρόπο. Η νομισματική πολιτική δεν είναι προκαθορισμένη» σημείωσε.

Η Fed έχει προχωρήσει σε τρεις μειώσεις επιτοκίων από τον Ιούλιο, στο 1,5% με 2%.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κ. Πάουελ υποστήριξε ότι αυτό προσφέρει «κάποια ασφάλεια» ενάντια στα «αξιοσημείωτα ρίσκα» της υποτονικής ανάπτυξης στο εξωτερικό και τις «εμπορικές εξελίξεις» ή την αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η εμπορική κόντρα της κυβέρνησης Τραμπ με την Κίνα.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα πως η Fed ανησυχεί για τις χαμηλές προσδοκίες για τον πληθωρισμό. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε αυτές τις εξελίξεις και να αξιολογούμε τις συνέπειές τους για την οικονομική δραστηριότητα και τον πληθωρισμό» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v