Τραμπ: Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Ερντογάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πριν από τη συνάντηση με τον Ερντογάν ότι κατανοεί τα προβλήματα της Τουρκίας, πλέκοντας το εγκώμιο του Τούρκου ομολόγου του. Οι S-400 και τα αμερικανικά αεροσκάφη F-35 στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ηγετών.

Τραμπ: Είμαστε πολύ καλοί φίλοι με τον Ερντογάν

Η σχέση των ΗΠΑ με την Τουρκία είναι πολύ καλή, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πριν τη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογο του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι αυτός και ο Ερντογάν είναι πολύ καλοί φίλοι και ότι κατανοεί τα προβλήματα της Τουρκίας. «Είμαστε φίλοι εδώ και πολύ καιρό» δήλωσε ο Τραμπ, έχοντας στο πλευρό του τον Ερντογάν, στο Οβάλ γραφείο. «Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου».

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερα ακόμα ότι αυτός και ο Ερντογάν θα συζητήσουν για το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 της Ρωσίας και για τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35. Όπως είπε, θα συζητήσουν ακόμα την υπογραφή μιας εμπορικής συμφωνίας. 

Όσον αφορά την κατάσταση στη Συρία, ο Τραμπ επισήμανε ότι η κατάπαυση του πυρός τηρείται και ότι οι Κούρδοι δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι. Πρόσθεσε επίσης πως ο Ερντογάν χαίρει μεγάλου σεβασμού στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v