Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Παιχνίδια» Google με τη μηχανή αναζήτησης καταγγέλλει η WSJ

Για μαύρες λίστες και αλλαγές στους αλγόριθμους που στοχεύουν στο να ευνοούνται οι διαφημιζόμενοι γράφει η εφημερίδα. Διαψεύδει η Google.

«Παιχνίδια» Google με τη μηχανή αναζήτησης καταγγέλλει η WSJ

Αλλαγές στους αλγόριθμους και μαύρες λίστες επιστρατεύει η Google στη μηχανή αναζήτησης με στόχο να ευνοήσει μεγάλους διαφημιζόμενους, αποκαλύπτει η WSJ μετά από τεστ που διενήργησε στην πλατφόρμα και πάνω από 100 συνεντεύξεις που έλαβε.

Το ρεπορτάζ αναμένεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο εντάσεων. Στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήδη εξετάζουν το επιχειρηματικό μοντέλο για να αποφανθούν αν διατηρεί δεσπόζουσα θέση στην αγορά και μειώνει τον ανταγωνισμό και κατά πόσο αυτό βλάπτει τους καταναλωτές.

Η Google υποστήριξε στο CNBC ότι το ρεπορτάζ της WSJ περιέχει ανακρίβειες.

Όπως γράφει η WSJ, η eBay το 2014 είδε την κίνηση από την Google να πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μειώσει κατά 200 εκατ. δολάρια την πρόβλεψη για τα έσοδα εκείνης της χρονιάς. Αφότου η Google της είπε ότι έκανε κάποιες αλλαγές που μείωσαν την «βαθμολόγηση» σε αρκετές ιστοσελίδες με υψηλή κίνηση, η eBay εξέτασε το ενδεχόμενο να σταματήσει το περίπου 30 εκατ. δολαρίων διαφημιστικό πρόγραμμα ανά τετράμηνο που έτρεχε στην Google. Τελικά, όμως, αποφάσισε να πιέσει στελέχη της τελευταίας.

Η Google εν τέλει συμφώνησε να αυξήσει την βαθμολόγηση σε αρκετές σελίδες της eBay, ενώ η τελευταία προχώρησε σε μια κοστοβόρα αλλαγή ιστοσελίδων της για να τις κάνει περισσότερο προσιτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v