Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed παραμένει ανήσυχη για εμπόριο και μεταποίηση

Οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν στη συνεδρίαση του Οκτωβρίου ότι δεν θα χρειαστεί να μειώσουν ξανά τα επιτόκια εκτός και αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν σημαντικά.

Η Fed παραμένει ανήσυχη για εμπόριο και μεταποίηση

Oι αξιωματούχοι της Fed ανησυχούσαν τον Οκτώβριο ότι η αδυναμία στη μεταποίηση, το εμπόριο και τις επενδύσεις μπορεί να απειλήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας, οδηγώντας σε επιβράδυνση των προσλήψεων και της καταναλωτικής δαπάνης. 

«Τα ρίσκα στο outlook τα οποία συνδέονται με την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και το διεθνές εμπόριο θεωρούνταν σημαντικά παρά τις ενθαρρυντικές εξελίξεις στο γεωπολιτικό μέτωπο και στο εμπόριο» επισημαίνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Οκτωβρίου. 

Επισήμαναν ωστόσο πως τα ρίσκα από το εμπόριο και τη διεθνή ανάπτυξη έχουν «μετριαστεί ελαφρώς».

Στη συνεδρίαση η Fed αποφάσισε να μειώσει τα επιτόκια για τρίτη φορά το 2019 στο επίπεδο του 1,5% με 1,75%. 

Όπως αποκαλύπτουν τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed συμφώνησαν ότι δεν θα χρειαστεί να μειώσουν ξανά τα επιτόκια εκτός και αν οι οικονομικές συνθήκες επιδεινωθούν σημαντικά. 

Οι ίδιοι εκτίμησαν ότι η κίνηση είναι αρκετή για να στηρίξει το outlook για μέτρια ανάπτυξη, ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στο στόχο του 2%. 



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v