Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: Ο Μακρόν να κοιτάξει τον δικό του «εγκεφαλικό θάνατο»

Σκληρή επίθεση κατά του Γάλλου προέδρου, με αφορμή τα σχόλιά του για το ΝΑΤΟ, εξαπέλυσε ο Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο Μακρόν.

Ερντογάν: Ο Μακρόν να κοιτάξει τον δικό του «εγκεφαλικό θάνατο»

Επίθεση κατά Μακρόν έκανε ο Ταγίπ Ερντογάν, την Παρασκευή, με αφορμή τα σχόλια του Γάλλου προέδρου για τον εγκεφαλικό θάνατο του ΝΑΤΟ.

Ο Μακρόν πρέπει πρώτα να ελέγξει τον δικό του «εγκεφαλικό θάνατο» τόνισε ο Ερντογάν, σε ομιλία του για τη συμμαχία. «Θα πρέπει να ελέγξει αν είναι εγκεφαλικά νεκρός», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον Γάλλο πρόεδρο. Οπως μεταδίδει το Reuters, πρόσθεσε ότι τα σχόλια του Μακρόν αντανακλούν μία «άρρωστη και ρηχή» ανάγνωση.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας θα καλέσει τον Τούρκο πρέσβη στο Παρίσι για εξηγήσεις.

«Αυτό που ζούμε είναι ο εγκεφαλικός θάνατος του ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει ο Μακρόν στο περιοδικό Economist, αποδίδοντάς τον στην αμερικανική αποδέσμευση και στη συμπεριφορά της Τουρκίας.

«Πρέπει τώρα να αποσαφηνισθεί ποιοι είναι οι στρατηγικοί στόχοι του ΝΑΤΟ», ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Γαλλίας, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της Ευρώπης της Αμυνας, καθώς πλησιάζει η σύνοδος κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, η οποία θα διεξαχθεί στο Λονδίνο στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Δεν υπάρχει κανένας συντονισμός με τους εταίρους του ΝΑΤΟ στη στρατηγική απόφαση των ΗΠΑ και είμαστε μάρτυρες μίας επίθεσης από έναν άλλο εταίρο του ΝΑΤΟ, την Τουρκία, σε μία ζώνη όπου διακυβεύονται τα συμφέροντά μας, χωρίς συντονισμό. Αυτό που συνέβη, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για το ΝΑΤΟ», είχε δηλώσει ο Μακρόν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v