Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Markit: Για δέκατο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Ο τελικός δείκτης ΡΜΙ της ιδιωτικής εταιρείας διαμορφώθηκε στις 46,9 μονάδες. Ηταν ωστόσο υψηλότερα από τις 45,9 μονάδες του Οκτωβρίου και ανώτερα από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, δίνοντας ενθαρρυντικά σημάδια.

Markit: Για δέκατο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποίηση στην ευρωζώνη

Για δέκατο συνεχόμενο μήνα συρρικνώθηκε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, με τα χειρότερα ωστόσο να φαίνεται ότι πέρασαν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τελικός δείκτης ΡΜΙ της IHS Markit βρίσκεται κάτω από το όριο των 50 μονάδων –που ξεχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση- από τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, τον Νοέμβριο διαμορφώθηκε στις 46,9 μονάδες, υψηλότερα από τις 45,9 μονάδες του Οκτωβρίου και ανώτερα από τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις για 46,6 μονάδες.

Η κατηγορία που μετράει την παραγωγή ενισχύθηκε στις 47,4 μονάδες από 46,6.

Υπάρχουν κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, που δίνουν την αίσθηση ότι τα χειρότερα για την ευρωζώνη πέρασαν, σημείωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit.

Στη Γερμανία, ο ΡΜΙ του τομέα μεταποίησης κινήθηκε ελαφρώς ανοδικά, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο των τελευταίων πέντε μηνών, στις 44,1 μονάδες.

Αν και ήταν χαμηλότερα από το όριο των 50 για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα, διαμορφώθηκε υψηλότερα από την πρώτη εκτίμηση της εταιρείας που έκανε λόγο για 43,8 μονάδες.

Ελαφρώς υψηλότερα ο δείκτης μεταποίησης PMI και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 48,9 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v