Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκκληση εξαγωγέων σαμπάνιας σε Μακρόν για αποφυγή δασμών από ΗΠΑ

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για να μην επιβληθούν δασμοί από τις ΗΠΑ ζήτησαν από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν οι εξαγωγείς σαμπάνιας.

Εκκληση εξαγωγέων σαμπάνιας σε Μακρόν για αποφυγή δασμών από ΗΠΑ

H γαλλική εμπορική ένωση παραγωγών οίνου και αποσταγμάτων FEVS κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να τους προστατεύσει έναντι της απειλής της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλλει δασμούς 100% σε μια σειρά γαλλικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και η σαμπάνια. 

Εν τω μεταξύ, άλλα είδη γαλλικών κρασιών είναι αντιμέτωπα με δασμό 25% από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο της αντίδρασης της αμερικανικής κυβέρνησης στην παράνομη επιδότηση της Airbus από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

«Για έξι εβδομάδες τώρα, οι εταιρείες μας έχουν επηρεαστεί σημαντικά από την υπόθεση της Airbus. Πρέπει να αποφύγουμε τη δημιουργία νέων προβλημάτων» ανέφερε σε ανακοίνωση ο πρόεδρος της FEVS σύμφωνα με το Reuters.

«Καλούμε συνεπώς τον πρόεδρο να λάβει από σήμερα όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες σε εθνικό, σε διμερές και διεθνές επίπεδο, ώστε ο τομέας μας να μην πληρώσει το τίμημα των οικονομικών και πολιτικών επιλογών που έκανε η Γαλλία» σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v