Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριετίας οι IPOs παγκοσμίως το 2019

Ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα χρηματιστήρια υποχώρησε διεθνώς στις 1.237. Oι εμπορικοί πόλεμοι και οι οικονομικές προοπτικές οδήγησαν σε περιορισμένες επενδυτικές κινήσεις τα τελευταία τρία χρόνια. To top 3 της χρονιάς που φεύγει.

Σε χαμηλό τριετίας οι IPOs παγκοσμίως το 2019

Tις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση των αγορών υπογραμμίζει η απότομη πτώση στις αρχικές δημόσιες προσφορές (IPO) φέτος, καθώς λιγότερες εταιρείες αντλούν κεφάλαια στις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, παρά το γεγονός ότι οι παγκόσμιες μετοχές έχουν ενισχυθεί φέτος, ο αριθμός των νέων εισαγωγών υποχώρησε κατά ένα πέμπτο, στις 1.237. Πρόκειται για το πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων τριών ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dealogic.

Αυτές οι εταιρείες συγκέντρωσαν συνολικά 188,8 δισ. δολάρια, καταγράφοντας πτώση κατά 10% από το 2018, φτάνοντας επίσης στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας τριετίας.

H IPO της Saudi Aramco των 25,6 δισ. δολαρίων στο χρηματιστήριο του Ριάντ Tadawul τον Νοέμβριο ήταν η μεγαλύτερη της χρονιάς, καθώς και το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώθηκε σε αρχική δημόσια προσφορά.

Δεύτερη μεγαλύτερη ήταν η ΙΡΟ της Uber, που έφτασε τα $8,1 δισ. Ακολούθησε η αρχική δημόσια προσφορά της Budweiser APAC στο Χονγκ Κονγκ, ύψους $5,7 δισ.

Το κλείσιμο των ομοσπονδιακών υπηρεσιών στις ΗΠΑ καθυστέρησε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές στις αρχές του 2019.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v