Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία και Ισπανία ανέβασαν το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

H μηνιαία έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι ανήλθε στις 101,5 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 101,2 τον Νοέμβριο. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος και υψηλότερα από τον μέσο όρο πρόβλεψης των αναλυτών.

Ιταλία και Ισπανία ανέβασαν το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη

Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, με στήριξη από την αισιοδοξία σε Ρώμη και Μαδρίτη, καθώς η αυξημένη αισιοδοξία στον τομέα των υπηρεσιών αντιστάθμισε το κακό κλίμα στη μεταποίηση και μεταξύ των καταναλωτών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η μηνιαία έρευνα της Κομισιόν έδειξε ότι το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες του ευρώ ανήλθε στις 101,5 μονάδες τον περασμένο μήνα, από 101,2 τον Νοέμβριο. Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος και υψηλότερα από τον μέσο όρο πρόβλεψης των οικονομολόγων, που έκανε λόγο για 101,4 μονάδες.

Η υψηλότερη εμπιστοσύνη από τον κλάδο των υπηρεσιών, τον μεγαλύτερο του μπλοκ, και των κατασκευών οδήγησε την άνοδο.

Μεγάλη βελτίωση του κλίματος καταγράφηκε στην Ιταλία, την Ισπανία, ενώ ανοδικά κινήθηκε και στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, τη Γερμανία -η διάθεση στη μεταποίηση που έχει δεχθεί πλήγμα από τον παγκόσμιο εμπορικό πόλεμο αντισταθμίστηκε από την αυξημένη εμπιστοσύνη του τομέα υπηρεσιών.

Το κλίμα υποχώρησε στη Γαλλία, κυρίως λόγω της απαισιοδοξίας των Γάλλων καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v